De Wit-Konings Dakspecialist

Zonnepanelen en -collectoren

Plaatsen zonnepanelen en dakreparatie na fout plaatsen door derden

Waarom u het beste samen met ons een PV-systeem kan installeren:

Wij ontzorgen u, de onderliggende dakbedekking wordt aangepast, zaken zoals dakpannen, in-dak systemen en reparaties verzorgen wij.

Wij hebben sinds 2012 al meer dan 45 systemen succesvol geïnstalleerd.

Onze materiaal keuze is Solar Edge, sinds kort ook met accu’s en laadsystemen en laadpalen, dus ook als u een elektrische auto gaat rijden. 

Zonne-energie opvangen met zonnepanelen is eenvoudige manier om elektrische-energie op te wekken.
Hierdoor krijgt je verbruik CO2-reductie, het grootste deel elektrische-energie van het net wordt nog steeds opgewekt met bruinkoolcentrales. Zonnepanelen in het PV-systeem druppelen als het ware elektrisch-energie in de vorm van gelijkspanning. De omvormer zet dit om naar wisselspanning, dit kan terug geleverd worden op het stroomnet.
De ligging van het hellend vlak ten opzichte van de zon heeft veel invloed op het rendement. Zuid ligging onder 35 graden is optimaal.

Deze systemen berusten allen op het gelijke principe, echter er zijn meetbare verschillen in de kwaliteit van de geleverde producten voor het PV-systeem. De teruglevergarantie wisselt sterk, de goedkopere modules zullen na 2 - 3 jaar productie al terug zakken naar 80 % opbrengst. De betere cellen in de panelen zakken pas terug na 6- 8 jaar. De gehele levensduur kan sterk variëren tussen 15 en 30 jaar.
Door onze ervaring en contacten bieden wij kwaliteitssystemen aan die aan de bovengrens van de mark zitten.
De duurdere omvormers zullen gemiddeld 8 – 15 jaar meegaan, in juist gebruik. De goedkopere kunnen al vanaf 5 - 6 jaar uitvallen.
Als er een systeem aangelegd wordt met meer dan 3 panelen moet het systeem op een vrije gezekerde groep aangesloten worden op het elektrisch-net. Hiermee wordt vaak geen rekening gehouden in een standaard offerte. 
Door ons bedrijf kan het hellende- of plat dak beoordeeld worden, het kan slim zijn om de bedekking aan te passen of te vernieuwen voordat er een systeem gemonteerd wordt.

De opzet van SolarEdge heeft onze voorkeur bij instrallatie advies. Het systeem is met een thuis accus zo in te regelen dat de opgewekte stoom overdag, via de accu gebruikt kan worden in de avond en ochtend. U saldeerd dan minder/ leverd minder terug op het net. Dit resulteerd in lagere kosten en geen gedoe met salderen, terugleveren en de toekomstige nieuwe regeling

Voor montage op hellende daken kan gekozen worden uit;
Een op-dak-systeem, dit wordt over de pannen of leien bedekking gemonteerd.
In-dak-systeem met waterdicht onderdak, op gelijke hoogte met de bestaande bedekking.

Ook kan een optie zijn;
De pannen bedekking geheel te vervangen met een onderdak en het gehele dak te bedekken met een PV-systeem.

Platdak constructie;
Opstaande elementen gemonteerd op stormvast bevestigingssysteem. De hellingshoek kan gemoduleerd worden zodat de panelen niet in het zicht liggen. Hierdoor kan er ook gevarieerd worden met de hoeveelheid elementen per m2.
Zonnecollectoren voorzien in warmwater, de collector-zijde van het systeem verwarmt indirect een voorraadvat of boiler. Het kraanwater in de boiler is warm genoeg voor gebruik. Als de boiler zakt in temperatuur zal de HR-cv-ketel het water verder opwarmen naar gebruikstemperatuur. Dit wordt het meest toegepast voor watergebruik, en minder voor verwarmingsdoeleinden. Hierdoor zakt het gasverbruik, en kan in de zomermaanden zelfs nul zijn.
Graag geven wij advies en kunnen een uitgebreide- en vrijblijvende offerte opstellen.
 

5 dingen die je moeten weten over de nieuwe subsidieregeling voor zonnepanelen

De subsidieregeling voor eigenaren van zonnepanelen die stroom terug leveren aan het net, gaat vanaf 2020 op de schop. Dit is van groot belang voor de terugverdientijd, als je zonnepanelen hebt of van plan bent ze aan te schaffen.
Minister Wiebes van Economische Zaken heeft de knoop doorgehakt en kiest vanaf 2020 voor een ‘terugleversubsidie’, zo blijkt uit een afgelopen vrijdag gepubliceerde brief aan de Tweede Kamer.  De nieuwe subsidie vervangt de huidige salderingsregeling.
Kort gezegd, werkt het nu zo: met zonnepanelen kun je stroom terug leveren aan het elektriciteitsnet. Bij oude meters loopt de energiemeter dan terug; bij nieuwe meters worden de verbruikte en geleverde stroom apart geregistreerd. Voor de energierekening wordt het saldo van de verbruikte stroom en de terug geleverde stroom afgerekend.
Wanneer je als particulier in een jaar 3.500 kilowattuur (kWh) stroom verbruikt en 1.000 kWh teruglevert, betaal je over het netto verbruik van 2.500 kWh. Deze salderingsregeling is zeer gunstig omdat de verbruikte en geleverde stroom worden afgerekend tegen hetzelfde stroomtarief inclusief belastingen.

Stel bijvoorbeeld dat de stroomprijs 22 eurocent per kWh bedraagt. Dan bestaat ongeveer 7 cent daarvan uit de ‘kale’ energieprijs. Daarbovenop komt nog ongeveer 11 cent aan energiebelasting en 4 cent btw.
Bij de salderingsregeling krijg je ook voor de geleverde stroom de volle 22 cent per kWh vergoed. Indirect betekent dat een subsidie van 14 cent per kilowattuur (die overeenkomt met het bedrag van energiebelasting en btw).

Salderingsregeling zonnepanelen wordt terugleversubsidie

Het kabinet Rutte 3 vond dit iets te riant worden en kiest daarom vanaf 2020 voor een andere opzet, via een ‘terugleversubsidie’.  Dat werkt zo:

Bij teruglevering van zonnestroom aan het net vindt er een splitsing plaats bij de vergoeding: van je energieleverancier krijg je de kale prijs (7 cent per kWh in het voorbeeld hierboven). Daarnaast past de overheid een terugleversubsidie bij. Die wordt jaarlijks vastgesteld en vervangt het huidige extra voordeel (14 cent per kWh uit het voorbeeld).
Het basisidee is dat de ‘terugleversubsidie’ hoog genoeg moet zijn om de investering in zonnepanelen binnen zeven jaar terug te verdienen. Maar de nieuwe opzet geeft de overheid meer flexibiliteit om de subsidie te matigen, als bijvoorbeeld prijzen van zonnepanelen dalen.
Ook wordt de indirecte koppeling met de energiebelasting en de btw losgelaten. Nu is het immers zo dat als de energiebelasting stijgt, het voordeel van terugleveren van stroom aan het net automatisch groter wordt.

Verder zijn de volgende 5 punten van belang:

 • De nieuwe regeling start in 2020 en geldt voor nieuwe aanvragen, zolang de terugverdientijd van zonnepanelen nog ruim boven de 7 jaar ligt.
 • Ook huidige eigenaren van zonnepanelen die gebruik maken van de salderingsregeling, krijgen vanaf 2020 te maken met de terugleversubsidie.
 • Je krijgt alleen terugleversubsidie voor stroom die je aan het elektriciteitsnet levert. Voor zelf opgewekte stroom die je ook direct verbruikt of opslaat in een accu, geldt dat je daar geen energiebelasting over betaalt. Dit kan in de praktijk dus financieel voordeliger uitpakken vergeleken met de terugleversubsidie.
 • De terugleversubsidie kan worden aangevraagd via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De uitbetaling wordt geregeld via de energienota van je energieleverancier.
 • Veel eigenaren van zonnepanelen maken nog gebruik van een oude meter met een terugloopwieltje. Maar minister Wiebes van Economische Zaken suggereert in een Kamerbrief dat daar een eind aan komt. “Voor het omvormen van de salderingsregeling is het noodzakelijk dat in ieder geval alle kleinverbruikers die hernieuwbare elektriciteit opwekken, beschikken over een elektriciteitsmeter die de afname van, en het invloeden op het elektriciteit aan het elektriciteitsnet afzonderlijk kan meten.”

Wiebes gaat kijken hoe zo’n digitale meter kan worden ‘voorgeschreven’. De minister merkt overigens op dat er nog privacy zorgen zijn omtrent het uitlezen op afstand van data van slimme meters. “Deze zorgen zal ik bij mijn nadere uitwerking betrekken”, zo schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Bron: businessinsider.nl

 

Waarom kiezen voor De Wit-Konings Dakspecialist?

 • Energiescan en prognose
 • Bouwkundig advies over de montage vorm en inspectie van dakbedekking
 • Veel ervaring in verschillende montagetechnieken
 • Samenwerking met de juiste partner, gecertificeerd bedrijf
 • Bouwkundige beoordeling
 • Eén aanspreekpunt
 • Zekerheid van deugdelijke montage
Eigen mensen Wij werken met eigen vakmannen en zonder onderaannemers
Vaste prijs Vaste prijs, geen meerwerk of extra werk zonder overleg
100% tevredenheidsgarantie Wij zijn pas klaar als u tevreden bent
Geen voorafbetaling Bij ons betaalt u gewoon achteraf, wel zo prettig
100% gecertificeerd Wij voldoen aan alle certificeringen zoals NVBU, VCA & HHD
Totale ontzorging Wij regelen alles van A tot Z, zo zijn alleen wij verantwoordelijk
Eigen mensen Wij werken met eigen vakmannen en zonder onderaannemers
Vaste prijs Vaste prijs, geen meerwerk of extra werk zonder overleg
100% tevredenheidsgarantie Wij zijn pas klaar als u tevreden bent
Geen voorafbetaling Bij ons betaalt u gewoon achteraf, wel zo prettig
100% gecertificeerd Wij voldoen aan alle certificeringen zoals NVBU, VCA & HHD
Totale ontzorging Wij regelen alles van A tot Z, zo zijn alleen wij verantwoordelijk
banner